TFP, een toelichting

Wat is TFP

TFP staat voor Time for Print. Dit betekent dat er geen geld wordt betaald voor een shoot. De beloning bestaat uit de gemaakte foto’s en dat geldt voor alle partijen. Ik betaal dus geen geld aan het model, ook geen reiskosten, maar ik vraag ook geen geld. Iedereen steekt er tijd en energie in en draagt zijn of haar eigen kosten. TFP is beslist niet hetzelfde als gratis shooten. Ik doe wel TFP maar geen gratis shoots.

Waarom TFP

TFP biedt voor mij de basis voor optimale prestatie bij een shoot. Omdat alle betrokkenen alleen een beloning krijgen in vorm van foto’s is de motivatie om er wat moois van te maken het hoogst. In onderlinge samenwerking wordt besproken hoe de foto’s gemaakt worden zodat iedereen er wat aan heeft voor haar of zijn portfolio. Ik vind TFP ook ideaal om nieuwe belichtingstechnieken uit te proberen of in overleg met het model een andere stijl te doen. Gevaar is dat als 1 persoon geld krijgt die snel tevreden is over het resultaat want de beloning is al binnen. Het resultaat komt op een 2e plek. Dat wil ik zo voorkomen.